Guerra a Europa

La Creu Roja recapta prop de 55.000 euros per a Ucraïna amb donacions de particulars

A aquesta xifra cal sumar-li els 20.000 euros aprovats pel Consell General i els 7.000 dels comuns

Enviament del primer comboi de la Creu Roja cap a Ucraïna.Marc Romero

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tot llest perquè demà a les cinc del matí surti el primer comboi de la Creu Roja cap a Ucraïna. "Estem veient que tal com va la situació aquest no serà l'últim viatge", ha assegurat el director de l'ONG, Jordi Fernández, qui ha explicat que ja s'està preparant la logística per a dos combois més.

Fernández ha volgut agrair la implicació de tota la ciutadania que ja ha aportat quasi 55.000 euros al compte bancari facilitat per Creu Roja. A més, a aquesta xifra cal sumar-li les aportacions aprovades pel Consell General (20.000) i pels comuns (7.000), que elevarien la recaptació total en aquesta ONG per sobredels80.000 euros. "Ens hem de felicitar tots com a ciutadania, ja vàrem demostrar la nostra solidaritat durant lapandèmiai ara ho hem tornat a fer", ha assegurat Fernández que ha reclamat una decisió al Governen relació ambla llei d'asil pendent des del 2018.

Enaquest sentit, Creu Roja Andorra no descarta que en els propers combois es puguin recollir refugiats per portar al Principat, sempre que la legislació ho permeti. També s'ha confirmat des de l'organització queAmbusha realitzat la donació d'un autobús, que es podria fer servir,precisament, per al transport d'aquestes persones.

30 hores de viatge

La previsió és que el viatge tingui una durada de 30 hores amb destí aPrzemysl, l'última ciutat de Polònia abans de posar peu a territori ucraïnès. En total 6 vehicles, dels quals un ha estat proporcionat pel cos de bombers i que permetrà que el comboi traslladi prop de 40 pallets d'ajut humanitari.

"El viatge es farà sense aturades de descans, només per posar gasolina i aturades d'avituallament" ha explicatOscarLlovet, del cos de bombers d'Andorra. Els vehicles estaran conduïts per un total de 18 voluntaris.

tracking