Guerra a Ucraïna

Rússia considera Andorra país "hostil" per les sancions

Putin ha aprovat un llistat de territoris que preveuen accions contra el país per la invasió d'Ucraïna

L'entrada de l'edifici administratiu de Govern.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Andorra figura en el llista de països "hostils" aprovat per Rússia per les sancions internacionals previstes arran de la invasió d'Ucraïna. L'executiu que presideix Vladimir Putin ha fet pública avui la llista de territoris que han fet "accions hostils" contra els interessos russos i ha anunciat que aquests països tindran problemes per fer negocis a Rússia, segons publiquen diversos mitjans internacionals.

Putin havia ordenat dissabte passat elaborar un decret amb tots els països que han adoptat mesures contra Rússia per la guerra a Ucraïna entre els quals figuren tota la Unió Europea, els Estats Units, el Japó, Corea del Sud, Austràlia, Albània, Andorra, Gran Bretanya, Islàndia, Canadà, Liechtenstein, els Estats Federats de Micronèsia, Mònaco, Nova Zelanda, Noruega, San Marino, Macedònia del Nord, Singapur, Taiwan, Ucraïna, Montenegro i Suïssa.

L'executiu rus estableix que les transaccions que facin empreses russes amb persones i societats d'aquests "països hostils" han de ser aprovades per la comissió del govern per al control de la inversió estrangera.El decret fixa a mès que els ciudatans rusos i les empreses que tinguin obligacions en divises amb creditors estrangers dels territoris del llistat puguin pagar en rubles. I els estrangers han d'obrir un compte especial en un banc rus per fer els pagaments que tinguin pendents en aquest país.

tracking