CULTURA

Trenta-un artistes s'uneixen en el concert de la Constitució

L'actuació tindrà lloc el 14 de març i s'estrenarà la Suite andorrana per a piano i orquestra de corda d’Enric Bartumeu

L'actuació serà al Centre de Congressos d'Andorra la Vella

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fundació ONCA, emparada pel Govern d’Andorra i la Fundació Crèdit Andorrà, organitza el tradicional Concert de la Constitució, sota el títol "Passat, present i futur: passió per la tradició" ones podrà escoltar l’estrena de les Variacions d’Albert Gumí sobre la Marxa del Consell d’Enric Marfany i Bons i l’estrena de la Suite andorrana per a piano i orquestra de corda d’Enric Bartumeu, segons informa l'entitat en un comunicat.Enguany, l’actuació serà al Centre de Congressos d’Andorra la Vella, el dilluns 14 de març, a les 12 h.

El programa musical ha estat ideat per Albert Gumí,director artístic de la fundació, que compta amb un total d’onze peces, amb les quals es podrà escoltar repertori andorrà en format clàssic. L'ONCA destaca que alguns dels compositors interpretats seran Joan Roure i Jané amb les peces L’Andorrana, Aplec a Meritxell i Aplec a Encamp, amb l’adaptació per a cordes de David Sanz. Com a novetat hi haurà l'actuació del pianista i compositor Enric Bartumeu que estrena, juntament amb l'ONCA,la Suite andorrana per a piano i orquestra de corda, que constarà de quatre parts diferenciades. El jove pianista ha explicat que el seu procés creatiu ha consistit en la recerca de partitures antigues "gràcies a un arxiu familiar i a la feina de recerca feta a l'Arxiu Nacional d’Andorra, vaig poder fer un recopilatori de peces d'autors andorrans de finals del s. XIX i principis del XX".

L’actuació comptarà amb un total de trenta-un artistes en escena, dels quals 16 músics formen part de l’ONCA, catorze músics de la Jonca i Enric Bartumeu al piano. El concert serà dirigit per Albert Gumí i comptarà amb Gabriel Coll com a concertino, segons afirma l'ONCA.

tracking