padrins

Por de la gent gran de no poder pagar les noves tarifes de les residències d'avis

La Federació Andorrana de Gent Gran està en contra del nou model de tarifes

Dues usuàries d'una residència amb sengles cuidadores.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’augment de 450 euros en les tarifes de les places concertades a les residències de gent gran ha generat neguit, segons explica Félix Zapatero, president de la Federació Andorrana de Gent Gran. Els preocupa que amb una pujada tan marcada i sobtada del cost de les places als geriàtrics moltes persones no puguin accedir-hi per motius econòmics. “Ens preocupa que molta gent no es pugui permetre entrar en una residència”, comenta Zapatero.

Respecte al disseny del nou model de tarifes dels serveis sociosanitaris, Zapatero remarca que des del ministeri no s’ha fet cap consulta a la Federació Andorrana de Gent Gran i que de fet es van assabentar del canvi per la premsa. “Ningú ens ha consultat ni demanat cap opinió respecte a aquest canvi, no ens han avisat”, afirma. Assenyala també que estan frontalment en contra d’aquests canvis.

Teresa Milà, secretària d’estat d’Afers Socials, va assegurar en la roda de premsa de dimarts que “cap persona quedarà desatesa perquè no tingui els recursos per pagar el servei”. Remarcava que a través de les ajudes del govern qui no pugui pagar la plaça concertada en una de les residències d’avis del país en tindrà. També va recordar que en la majoria de casos la gent gran que pot necessitar entrar a una residència geriàtrica sol tenir cobert el 100% del servei sanitari. Falta veure com s’apliquen les noves tarifes i la capacitat del govern per cobrir de manera efectiva les persones que no puguin pagar per confirmar si la preocupació de la Federació Andorrana de Gent Gran és una realitat.

tracking