EL TEMPS

Fase groga activada a Port d'Envalira

Les nevades han començat aquesta tarda per sobre de 1.700 metres

Nevada aquesta tarda a NaturlandMeteo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La previsió de nevades per a aquesta tarda s'ha complert i des de les dues s'estan registrant precipitacions a partir de 1.700 metres que puntualment són intenses. De fet, a Port d'Envalira Mobilitat ja ha activat la fase groga, que obliga a circular amb equipaments especials.

Les estacions d'esquí estan deixant constància a les xarxes socials de l'arribada de les nevades que serviran per millorar l'estat de la neu que poden gaudir els esquiadors que aquests dies visiten els dominis del Principat per les vacances de Carnaval.

El servei meteorològic anunciava al matí que les precipitacions serien febles aquesta tarda ifins alvespre que cauran en forma de neu a partir de 1.500 metres. Meteorologia ha precisat pels volts de les dues de la tarda que les nevades ja estaven arribant per sobre de 1.700 metres "i actualment són més intenses al sud del país" i explicaven que "seran intermitents durant la tarda però no han de deixar gruixos significatius, tot i la seva intensitat puntual típica del mes de març".

Els núvols alts procedents d'un embossament d'aire fred que passarà pel sud de França que s'anunciaven a primera hora han deixat petits xàfecs al centre del país.

Protecció Civil recorda que és obligatori portar el vehicle correctament equipat durant les nevades. Recomana consultar l'estat de les carreteres abans de desplaçar-se i consultar la previsiómeteoi l'estat de la neu si es fan activitats de muntanya. I Mobilitat demana precaució, portar equipaments i consultar l'estat de les carreteres abans d'iniciar un desplaçament.

La setmana

Les nevades d'avui donaran pas demà a un matí assolellat, amb un augment lleuger de lanuvolositata la tarda que deixarà precipitacions febles durant la nit, amb possible rastre de neu a partir de 1.500 metres, segons Meteorologia.

Les temperatures baixaran el divendres en un dia majoritàriamentennuvolati amb precipitacions febles iintermitents en forma de neu a qualsevol cota, segons la predicció del serveimeteorològic. Les temperatures mínimes previstes de 3 °Ca Andorra la Vella, -2 °Ca 1500 metres i -7 °Cal Pas de la Casa. Les temperatures màximes seran de 11 °Ca Andorra la Vella, 7 °Ca 1500 metres i -4 °Cal Pas de la Casa.

Sembla que les precipitacions s'aturaran el dissabte, tot i que la previsió del Servei Meteorològic apunta que el Principat continuarà afectat per una massa d'aire freda.

Previsió del Servei Meteorològic per avui

tracking