GUERRA A EUROPA

Crida per la pau

Més d’un centenar de persones s'han concentrat davant l'edifici del Govern per manifestar el seu rebuig a la guerra

Autoritats i civils davant l'edifici administratiu de GovernMireia Reynal

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Més d'un centenar de persones s'han concentrat davant l'edifici del Govern aquest migdia amb el Copríncep episcopal, Joan-Enric Vives, el cap de Govern, Xavier Espot, i la síndica general, RoserSuñé, al capdavant per manifestar el seu rebuig a la guerra i demanar la pau a Ucraïna. El cap de Govern va fer ahir una crida a participar en la concentració adreçada tant a la població civil com a les institucions. A la manifestació hi han participat membres de diferents partits polítics, societat civil, també jugadors delMoraBancaixí com la presidenta de l'Associació d'Ucraïnesos a Andorra,AnastasiaKravets.

Joan-Enric Vives ha manifestat el seu rebuig pel conflicte bèl·lic que "ningú imaginava que seria possible a Europa" i ha afirmat que "els andorrans ens sentim molt solidaris amb totes les persones que estan allà patint, perquè sempre és la població civil qui pateix encara més els estralls d'una guerra". El Copríncep episcopal i bisbe d'Urgell ha fet referència a les mesures que l'executiu ha impulsat en suport a Ucraïna amb el desig que s'aprovi demà durant el consell general "jo hi sumola mevapregària. Estem fent moltes accions desde la diòcesi, des de la Creu Roja, Càritas i altres institucions internacionals".

Per la seva part,AnastasiaKravetsha informat que, en nom de l'associació, ha fet entrega d'un document al cap de Govern on demanen ajuda legal pels ucraïnesos que estan fugint de la guerra i estan arribant al Principat. "No estem demanant diners, estem demanant la possibilitat que els nens puguin anar a l'escola i un permís de residència temporal" ha detallat. "Volem que la seva estada a Andorra sigui legal" ha afegit. En aquest sentit, ha detallat que les famílies que han arribat fins aquest moment s'estan allotjant actualment a casa de diversos residents ucraïnesos del país. Per altra banda, ha manifestat que tant el cap de Govern com el Copríncep li han traslladat el seu compromís per a treballar i fer tot allò que estigui al seu abast per ajudar-los.

Al comú de Sant Julià de Lòria també s'hi han concentrat davant de l'edifici públic autoritats i treballadors per mostrar el seu rebuig i solidaritzar-se amb el poble ucraïnès. L'ens comunal de Canillo i el d'Andorra la Vella també s'han sumat a la concentració per la pau que s'ha dut a terme a la capital.

La presidenta de l'Associació d'Ucraïnesos a Andorra, Anastasia Kravets

Concentració per la pau a Ucraïna

tracking