L'IPC avançat del febrer augmenta al 4%

L'increment s'ha donat per un creixement de l'alimentació, el transport i l'habitatge

Ha augmentat quatre dècimes respecte al gener

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’índex de preus al consum (IPC) continua l’escalada alcista dels últims mesos amb un increment estimat al mes de febrer del 4%, segons el càlcul de l'indicador avançat que ha publicat el departament d’Estadística aquest dimarts. Aquest indicador representa un càlcul previ de l’IPC segons el qual, en cas de confirmar-se, augmentaria quatre dècimes respecte a l’IPC avaluat al mes de gener quan era del 3,6%.

Aquest increment de la inflació seria a causa d’un creixement; de l’Alimentació per una acceleració en els preus dels productes frescos; el Transport, per un increment en els preus dels carburants i lubricants; a més de l’Habitatge per un creixement en el preu del lloguer del domicili principal.

Pel que faa la inflació anual a Espanya s’ha enfilat a final de febrer fins al 7,4%, amb un increment mensual d'un punt i tres dècimes. En el cas de França les dades deixen l’indicador anual en el 3,6%, en aquest cas amb un augment de set dècimes respecte al mes de gener, segons detalla Estadística.

tracking