suport d'anticorrupció

Aval a demanar a Andorra més documents dels Pujol

La fiscalia espanyola manté que no suposa reobrir la investigació

L'expresident de la Generalitat Jordi Pujol.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fiscalia Anticorrupció avala la decisió del jutge de l’Audiència Nacional Santiago Pedraz de reclamar a Andorra el resultat de dues comissions rogatòries cursades el 2019 pel seu antecessor, el jutge José de la Mata, sobre informació bancària d’un suposat testaferro de Jordi Pujol Ferrusola i una fundació vinculada al seu germà Josep.

La defensa de la família Pujol ha recorregut en apel·lació aquesta resolució del gener passat, perquè considera que suposa ampliar la investigació més d'un any i mig després que conclogués la instrucció i quan ja s'està esperant el judici. Però a l'escrit en què la fiscal d'Anticorrupció Belén Suárez rebat aquest argument –al qual ha tingut accés La Razón–, el Ministeri Públic defensa que “no es tracta de la pràctica de noves diligències de recerca conclosa la instrucció”, sinó de diligències “ja interessades i acordades durant la instrucció, i que poden ser incorporades al procediment”.

En tot cas, exposa Anticorrupció, la mateixa Llei d'Enjudiciament Criminal “no impedeix la incorporació de nous mitjans de prova dels quals es puguin valdre les parts, i això fins i tot acabada la instrucció”. De fet, assenyala, en els seus escrits de defensa els mateixos membres de la família Pujol proposen noves proves a practicar al judici oral “que no estan incorporades al procediment i que ni tan sols van ser proposades durant la instrucció”, publica el mitjà espanyol.

tracking