Successos

Extingit l'incendi de la nau de la Comella

El cos de bombers informa que es desconeix la causa del foc però tot apunta que podria haver estat fortuït

Fumera provocada per l'incendi a la ComellaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'incendi que s'ha originat aquest matí a la nau de material de reciclatge que L'Home del Sac té a la Comella ja es troba totalment extingit. Els bombers han estat treballant al llarg del diaa causa dela gran quantitat de materials emmagatzemats a l'interior de l'edifici. "Hi havia un gran tonatge decartró-principalment premsat- així com deixalles i productes de plàstic" ha assegurat el director de bombers, Jordi Farré en unes declaracions a premsa aquest matí. En aquest sentit, ha explicat que l'extinció ha estat dificultosa pel cos per a la impossibilitat d'accedir a l'interior de l'estructura, que esconsiderava malmesa i es temia que pugués enfonsar-se. "Estem fent l'extinció des de l'exterior a través d'unes obertures laterals de les parets de planxa la nau. No posarem en risc a ningú" ha indicat en un primer moment Farré. El director també ha fet saber que s'han trobat diferents vehicles de la pròpia empresa totalment calcinats.

L'incendi s'ha produït a un quarts de set del matí després que un empleat del Centre de Tractament de Residus (empresa veïna de les instal·laciona de la nau de L'Home del Sac) hagi alertat els bombers d'una forta explosió a una nau de material de reciclatge de la zona industrial de la Comella que està propera a la planta del forn incinerador. El foc -que no ha causat cap dany personal- ha aixecat una gran fumera visible des de tot el país i el cos d'extinció ha alertat als veïns de la zona que tanquin portes i finestres per evitar els efectes de l'aire contaminat en un missatge a les xarxes socials. Així mateix, també han informat que l'incendi només ha afectat aquesta nau i no s'ha propagat ni als edificis ni a la zona boscosa dels voltants. En aquests moments, l'interior de la nau encara es troba pendent de ser inspeccionada.

Un total de 18 dotacions de bombers s'han desplaçat al lloc dels fets des de primera hora del matí amb el suport d'un helicòpter que ha anat recollint aigua del llac d'Engolasters per apagar les flames. El cos ha desplaçat cinc camions al lloc dels fets i la zona està acordonada per la policia.

L'Home del Sac ha demanat disculpes a través d'un comunicat per les inconveniències que aquest incident hagi pogut ocasionar als veïns de la zona. Així mateix, ha informat que a la planta no s'hi tractava cap residu tòxic o perillós, ja que s'hi guardava principalment cartró i, en menor mesura, plàstic.

Fumera a la Comella

tracking