Atac rus a Ucraïna

El comboi dels andorrans està a 290 quilòmetres de Polònia

El trajecte des de Kiev fins a la frontera està saturat de vehicles i estimen que trigaran unes 10 hores a sortir del país

Cua de vehicles en la ruta des de Kiev a la frontera polonesa

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comboi on viatgen tres andorrans que estaven ahir a Kiev quan Rússia va iniciar l'ofensiva militar es troba a 290 quilòmetres de la frontera de Polònia, segons han comentat al Diari aquesta tarda. Els ciutadans del Principat expliquen que estan trobant "molt trànsit" i que els responsables del viatge estimen que el desplaçament fins al límit per entrar a territori de la Unió Europea es prorrogarà encara "unes 10 hores".

Els tres andorrans van sortir ahir de la capital ucraïnesa en un comboi organitzat per l'ambaixada d'Espanya en aquest país de l'est d'Europa que està integrat per vuit vehicles. La ruta es va iniciar passades les tres de la tarda d'ahir per recòrrer uns 600 quilòmetres que els separaven de la frontera polonesa en una ruta que està plena "de cotxes per tot arreu" de ciutadans que persegueixen el mateix objectiu d'abandonar Ucraïna fugint de la guerra. En un dia de viatge encara no han assolit la meitat del camí que han de fer per sortir del país. El comboi ha fet una parada de dues hores aquesta tarda abans "de fer la tirada final" del recorregut que inclou una parada a Lviv i continuar la ruta fins a la frontera.

Els andorrans han destacat al Diari que el desplaçament "està molt ben organitzat" i que l'operatiu està dirigit per policies espanyols integrants del Grupo Especial de Operacions (GEOS). A aquest comboi esperava incorporar-se l'altre ciutadà d'Andorra atrapat a Ucraïna, Jordi Escura, que ha arribat a primera hora del matí a Lviv, la ciutat a 70 quilòmetres de la frontera de Polònia on les ambaixades estrangeres han centralitzat les gestions d'evacuació.

tracking