COS DE SEGURETAT

La policia alerta de furts continuats als domicilis

El cos publica un comunicat amb recomanacions de seguretat en cas de marxar de vacances o estades perllongades fora de casa

Les bandes marquen les portes dels domicilis amb una espècie de colaPolicia

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cos de policia informa de recomanacions de seguretat a la població necessàries a seguir en cas de marxar de vacances o estades perllongades fora dels domicilis particulars. Els agents han publicat el comunicat, segons afirmen, en vista de les darreres accions delictives que es van denunciar al Principat per diversos furts amb força a l'interior de domicilis particulars, perpetrats per bandes organitzades i especialitzades en aquests tipus de delictes. En aquest sentit, indiquen que es va detectar que algunes d'aquestes bandes marquen les portes dels domicilis amb una espècie de cola, enganxatsigui a la part superior ol'inferior de la porta, que fixen al bastimentd'aquesta.

Aquests marcadorss'utilitzen per controlar si al pis "marcat" han entrat recentment, és a dir que si el filament està trencat, entenen que els seus ocupants estan al país i possiblement fins i tot a dins, descartant d'aquesta manera entrar a l'immoble. Així mateix, el cos assegura que és habitual que la/es persona/esde la banda dedicada a aquests marcatges ho faci en totes les portes d'un mateix edifici, de manera quealtornar, normalmentl'endemà, si el fil està intacte, entenen que a l'interior d'aquell pis no hi ha ningú i passa a ser el seu objectiu forçant el pany i entrant amb total calma a perpetrar el robatori.

La policia fa pública la manera d'actuar dels lladres perquè demanen que els veïns que detectin aquesta mena de marca en la seva porta o altres de l'edifici se'ls posi en coneixementcom més aviat millor. A més, alerten que si en cas de tornar al domicili després d'una absència de dos o tres dies, en obrir la porta es veu que s'ha estat objecte d'un furt amb força, dins del possible s'ha de mantenir la calma, no tocar res ni alterar l'escenari i avisartan aviat com es puguia la Policia.

tracking