ATAC A UCRAÏNA

Andorra condemna l'ús de la força contra Ucraïna

Ferran Costa, cap de la delegació andorrana, ha fet una crida al diàleg en la reunió de la Comissió permanent de l’Assemblea parlamentària de l’OSCE

Ferran Costa com a cap de la delegació andorrana a l'OSCEConsell General

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'atac de Rússia d'aquesta matinada contra Ucraïna ha estat l'ordre del dia de la reunióque la Comissió permanent de l’Assemblea parlamentària de l’OSCE ha realitzat aquest matí, segons informa el consell general en un comunicat.Totes les delegacions parlamentàries membres de l’organització han condemnat l’ús de la violència per part de Rússia i han donat suport al govern ucraïnès.

En aquest sentit, perpart del Consell General, ha assistit a la reunió el cap de la delegació andorrana, Ferran Costa que ha expressat la "màxima preocupaciópel deteriorament de la situació a Ucraïna i els seus voltants i l'augment de les tensions". Així mateix, el president del grup parlamentari Liberals ha condemnat fermament l'ús de la força i ha fet una crida a respectar els principis del dret internacional, la Carta de les Nacions Unides i l'Acta Final d'Hèlsinki. Costa ha destacat que Andorra "està compromesa amb la independència, la sobirania i la integritat territorial d'Ucraïna dins de les seves fronteres reconegudes internacionalment" i per això demanen a totes les parts que comencin un diàleg "per trobar una solució pacífica, política i sostenible al conflicte a l'est d'Ucraïna". El parlamentari ha afegit que Andorra "elogia i dóna suport a la tasca de l'OSCE sobre el terreny a través de la Missió Especial de Seguiment i del Grup de Contacte Trilateral per a l'aplicació dels acords de Minsk".

La reunió de la Comissió permanent s’emmarca dins la Sessió d’hivern que l’OSCE-PA està celebrant a Viena avui i demà. A la reunió també hi participen, en format on-line, els membres de la Delegació del Consell General: Roger Padreny i Sandra Codina.

tracking