Construcció

Els constructors alerten d'aturades en la construcció pel tancament de Beixalís

Acoda demana l'obertura d'un nou abocador que entri en funcionament aquest estiu

L'abocador de Beixalís tancaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'associació de Contractistes d'Obres d'Andorra (Acoda) alerta de la "greu" problemàtica que suposa el tancament de l'abocador deBeixalísal segon trimestre d'aquest any i assegura que més de 42 obres en fase d'excavació es veuran aturades per falta de llocs alternatius on abocar les terres i pedres generades. Per solucionar la problemàtica, l'associació demana en nota de premsa l'obertura d'un nou abocador que entri en funcionament aquest estiu.

Acodarecorda que la situació actual al sector és d'un volum "important" d'obres en curs i pendents de començar que hauran d'aturar-se durant l'estiu, o bé, no podran iniciar-se, "generant una greu problemàtica en el sector de la construcció".L'associació considera que la capacitat actual de l'abocador hagués permès anunciar-ne la clausura amb "certa anticipació" i "deixar la possibilitat a les obres en curs d'organitzar-se de cara a l'any vinent i a les autoritats a buscar alternatives".

Els constructors apunta que l'abocador deBeixalíshavia esdevingut durant els darrers anys "l'abocador nacional", rebent la majoria de les terres de les parròquies centrals i dels Valls del Nord per falta d'alternatives. Pel que fa a l'abocadordel Maia,Acodaafegeix que per la seva ubicació al cap del Port d'Envaliranomés ha permès resoldre les excavacions i obres executades al Pas de la Casa durant l'estiu.

Respecte al recentment obert a la Rabassa, diuen que acull només les obres executades al comú de Sant Julià, "per l'elevat cost de la taxa d'abocament (28 euros/tona)". Una qüestió que portarà a les obres que es podran mantenir després del tancament deBaixalísa augmentar el trajecte d'evacuació i transport dels vehicles, lamenten els constructors.

tracking