HISTÒRIA

Els 40 anys del Govern en un documental

El llargmetratge s'emmarca en les diferents accions que s’han organitzat per commemorar el 40è aniversari de la creació de l’Executiu

Roda de premsa.Presentació documental 40 anys de GovernSFGA/JAViladot

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, i el director de Ràdio i Televisió d'Andorra, Xavier Mujal, han presentat aquest dijous al matí 'Gov40: la modernització d'un país', un documental d'una hora de durada realitzat per Andorra Televisió i que fa un recorregutals 40 anysde trajectòria del Govern d'Andorra, segons informa l'executiu en un comunicat.

El llargmetratge s'emmarca en les diferents accions que s'hanorganitzat per commemorar el 40è aniversari de la creació de l'Executiu per "posar en valorel rol d'aquesta institució i veure com amb la seva creació s'ha transformat també el Principat", tal com ha apuntat el ministre. La peça ha estatrealitzadaper AlbertAymamí, Ester Pons i Xavier Boix i dona continuïtat al

documental que va fer-se fa20anys i que recollia els primers anys d'història del Govern. Així, s'estrenarà a Andorra Televisió el 15 de març a les21.15hde la nit. El mateix dia es farà també una presentació oficial per a les autoritats als cinemes Illa Carlemany, i se'ls entregarà un USB que inclourà aquesta peça audiovisual i també la que va estrenar-se ara faduesdècades. Una proposta que es tornarà a difondre perATVel 16 de març després de l'Informatiu Vespre.

Aquesta és la segona iniciativa impulsada per destacarl'efemèride, segons recorda l'executiu, ja que la primera va ser la publicació d'un llibre il·lustrat on s'expliquen els moments més destacats dels quaranta primers anys del Govern escrit per l'historiador JoanPerugai amb la col·laboració i les il·lustracions dePilarínBayés. Gallardo haexplicatque ja s'ha fet arribar als centres educatius, biblioteques i ludoteques del país i es podrà adquirir també a les llibreries a partir del 9 de març.

tracking