JUSTÍCIA

Corts jutja un pneumòleg acusat d'homicidi imprudent

La fiscalia demana 15 mesos de presó condicional i que se l'inhabiliti durant dos anys

Edifici de la seu de la Justícia.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un pneumòleg ha segut avui al banc dels acusats davant el Tribunal de Corts per un presumpte delicte d'homicidi per imprudència greu. Els fets es remunten a l'any 2005, quan el metge en qüestió va ser assignat metge tractant d'una pacient ingressada el 13 de març amb un quadre respiratori sever. Durant el cap de setmana del 19 i 20 de maç, la metgessa de guàrdia que va atendre la dona va considerar necessari demanar una analítica general, però el metge tractant -el pneumòleg- va signar l'alta de la pacient el dia 23 sense esperar els resultats que quedaven pendents -d'entre els quals hi havia el d'hepatitis C-. L'informe emès el dia 24 de març va concloure de manera definitiva que la pacient patia hepatitis C, però el pneumòleg mai va consultar els resultats.

El metge acusat ha al·legat que al moment de l'alta "hi havia molts resultats pendents que no eren rellevants enla meva praxide pneumòleg" i que, per aquest motiu, no s'hi va interessar. A més, ha reivindicat que ell, com a metge liberal, no tenia accés al sistema informàtic i que ningú li va notificar els resultats que indicaven la malaltia. En la seva defensa, ha assegurat que "en qualsevol hospital si surten malalties infeccioses salten les alarmes" i ha criticat que des del laboratori "es podria haver fet la declaració obligatòria" o que la metgessa que va sol·licitar l'analíticapodriahaver-se interessat pels resultats.

Un cop donada d'alta la pacient, el pneumòleg va continuar visitant-la durant anys en condició de la seva especialitat de pneumòleg i mai li va comunicar que patia hepatitis C. L'any 2011 la dona va ingressar a l'hospital i, en aquell moment, el metge que la va atendre va consultar la seva història clínica i li va comunicar que patia la malaltia greu. La dona va morir tres mesos més tard i al cap d'un temps els seus fills van presentar una querella per depurar responsabilitats. L'any 2013 la Batllia va processar metge tractant en l'ingrés de 2005 per un presumpte delicte d'homicidi imprudent i avui, vuit anys més tard, està sent jutjat.

La fiscalia demana que se'l condemni pel delicte major d'homicidi per imprudència greu a15mesos de presó condicional i a la inhabilitació per dos anys. Per la seva banda, l'acusació particular manté la qualificació del delicte, però reclama que se'l castigui a24mesos de presó condicional i a sis d'inhabilitació.

Condemnat per abusos sexuals

Aquesta no és la primera vegada que aquest doctor es veu les cares amb la justícia, sinó que el 2012 va ser condemnat per quatre delictes majors d'abusos sexuals amb prevalença de situació a persones majors d'edat.

tracking