Tercer brot de covid a l'hospital i 81 positius més

Les plantes afectades són la de Traumatologia i Cirurgia Ortopèdica, la interna i pal·liatius i la de cirurgia amb deu contagis

Hospital Nostra SenyoraFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Govern ha notificat aquesta tarda el diagnòstic de 81 afectats més per la covid que inclouen els detectats en els cribratges a l'hospital que suma tres brots en tres dies.El Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS)ha anunciat al migdia un nou brot a l'ala de Traumatologia i Cirurgia Ortopèdica, situada a la tercera planta de l’hospital Nostra Senyora de Meritxell que ha quedat sota vigilància per la localització de dos casos de coronavirus entre els setze ingressats.

El centre acumula deu contagiats en brots a les instal·lacions després dels tres diagnosticats de pacients a la planta de medicina interna i pal·liatius i delsdos pacients i tres professionals sanitaris positius a l'ala de cirurgia detectats ahir. Tots els contagiatss'han identificat en cribratges rutinaris dels que es fan periòdicament a treballadors i interns de l’hospital. Els malalts s'han traslladat a la planta habilitada per a covid-19 i les famílies ja han estat informades. El centre hospitalari ha activat els protocos de seguretat tant pels pacients com per als professionals i la direcció del SAAS destaca que "arran dels brots produïts entre ahir i avui s'han tornat a intensificar els controls amb antígens a les visites dels pacients".

Els 81 positius nous d'avui provoquen un "lleuger repunt" dels casos actius que augmenten a 695, amb 19 més que ahir. El ministre Portaveu, Eric Jover, ha indicat que els propers dies "veurem estabilització al voltant d'aquesta xifra" i ha detallat que dels 37.901 afectats pel virus acumulats des del principi de la pandèmia hi ha 37.055 recuperats, amb 62 altes en les últimes hores.

Jover ha informat que hi ha 14 hospitalitzats, un pacient més que ahir. Nou malalts estan a planta a l'àrea covid i 5 infectats continuen a l'UCI, amb tres ventilats. I ahir no es va administrar cap vacuna i el total de dosis inoculades es manté en 155.465.

L'afectació als centres educatius baixa a 9 aules, totes amb mesures de vigilància passiva.

tracking