EQUITAT

La taula per a la Igualtat Salarial revela diferències entre sector públic i sector privat

Tots els ponents han coincidit que l'entrada en vigor de la Llei és un primer pas necessari per a continuar avançant

Taula per la igualtat salarialFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Centre de Congressos d'Andorra la Vella ha acollit aquesta tarda una taulaamb motiu del Dia Europeu per la Igualtat Salarial entre Homes i Dones on han participat diversosrepresentantsd'empreses i organismes. Lara Vilamala,secretàriad'Estat de la Funció Pública, Marc Cornella, director de gestió de persones aVallbanc, MontsePitchot, directora general a TalentSenior, MariaJoseCarracedo, consellera d'AddeccoAndorra iSaulLarrayad,dundadorde la consultoriaTalentiahan reflexionat i compartit a partir de la seva experiència els principals reptes que s'han d'afrontar des dels àmbits laborals per arribar a assolir una situació d'igualtat. En aquest sentit, s'han posat en evidència les diferències entre el sector públic -que ja no fa captipusde distinció realquant asalari entre homes i dones- i el sector privat, qui encara ha de recórrer camí pel que fa a la bretxa. "Estem molt contents de participar en aquestes taules i fer arribar l'opinióde quèpassa a l'administració perquè les empreses privades prenguin més conscienciació i intentin anar cap on anem nosaltres" ha comentat Vilamala.

Durant la taula, en el qual s'ha posat de manifest que manquen xifres actuals per saber la bretxa exacta que hi ha a Andorra, s'han abordat diversos aspectes com ara el fet de qüestionar-se per què existeix la desigualtat, quins són els obstacles més habituals que dificulten la diferència salarial i quines mesures reals s'haurien d'implementar. En aquest sentit, els diversos ponents han remarcat diversos temes clau com la importància d'unabona praxia dins de les empreses, la corresponsabilitat, la necessitat de visibilitzar models de lideratges femenins, el fet d'eliminar el llenguatge sexista, d'empoderar encara més la dona o de buscarindicadorsque ajudin a analitzar la situació per a poder revertir-la.

Pel que fa a la Llei d'Igualtat, que es troba pendent d'entrar a tràmit parlamentari, els diversos ponents han coincidit en el fet que és un primer pas necessari per a continuar avançant en matèria d'igualtat. Tot i això, alguns d'ells s'han mostrat crítics i han assegurat que presentamancances, ja queno equipararà els permisos maternal i paternal o perquè no es podrà aplicar a les empreses que no tinguin, com a mínim, cinquanta treballadors.

tracking