Defunció d'un home de 89 anys i nou brot amb 5 positius a l'hospital

El centre acumula vuit contagiats en brots a les instal·lacions després dels tres diagnosticats ahir d'ingressats a la planta de medicina interna i pal·liatius

Hospital Nostra Senyora de Meritxell

Hospital Nostra Senyora de MeritxellFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un home de 89 anys que estava ingressat a la planta covid de l'hospital ha traspassat avui per la infecció, segons ha informat el Govern. La defunció suposa la víctima número 151 que provoca la pandèmia al país des del març del 2020.

L'òbit a l'hospital s'ha produït en una jornada on el centre suma cinc contagiats més de covid amb la detecció de dos pacients i tres professionals sanitaris positius de la tercera planta, segons ha informat el SAAS. Els afectats s'afegeixen als tres ingressats que es van diagnosticar ahir a l'ala de medicina interna i pal·liatius a la segona planta.

La direcció de l'hospital destaca que "arran dels brots produïts entre ahir i avui s'han tornat a intensificar els controls amb antígens a les visites dels pacients". El SAAS explica que els afectats pel virus s'han localitzat amb els cribratges periòdics amb tests ràpids que es fan als pacients i al personal i precisen que a l'ala de cirurgia afectada pel brot de covid hi ha 20 ingressats. La planta ha quedat tancada a les visites i els dos malalts contagiats han estat traslladats a l'àrea covid del centre on ahir van quedar ingressats també els tres pacients contagiats de la segona planta. El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, va assenyalar ahir a la tarda que aquests tres afectats tenien quadres lleus o eren asimptomàtics.

76 contagis

L'actualització sanitària d'avui deixa 37.820 infeccions amb els 76 contagis de les últimes hores que eleven lleugerament els casos actius fins a 676 persones, nou més que ahir. El total de recuperats puja a 36.993 que inclouen 66 altes des d'ahir.

La xifra d'hospitalitzats es manté en 13 afectats pel virus, dels quals n'hi ha 8 a planta i 5 a l'UCI i millora la situació perquè només tres d'aquests pacients necessiten ventilació mecànica, dos menys que ahir.

La detecció de casos de covid ha fet que hi hagi una classe en vigilància activa parcial i una desena en vigilància passiva, que representen dues més de les que es van notificar ahir.

tracking