Tres positius de pacients de medicina interna

L'hospital tanca la segona planta afectada pel virus i trasllada els contagiats a l'àrea covid

Hospital Nostra Senyora de MeritxellFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

ElSAASha anunciat aquesta tarda que s'han detectat tres pacients contagiats de covid en els cribratges periòdics que es fan a l'hospital. Els tres positius estaven ingressats a la segona planta, a l'ala de medicina interna i pal·liatius. La direcció de l'hospital informa que a la planta afectada hi ha 21 ingressats.

Els malalts infectats pel virus han estat traslladats a l'àrea covid i s'ha tancat la segona planta afectada pel brot de la infecció. L'hospital ha activat els protocols de seguretat entre els malalts i els professionals arran de la detecció dels positius, segons assenyala en un comunicat. El ministre de Salut, Joan MartínezBenazetha fet afirmat durant la roda de premsa d'aquest dilluns, que es tracta de "quadres lleus o asimptomàtics".

155 nous contagis

El titular de la cartera de Salut ha notificat que la xifra de nous contagis des de divendres és de 155, el que correspon a 69 de divendres, 40 de dissabte i 46 de diumenge, tot i que els malalts actius són 667. Aquests nous positius deixen en 37.744 el total infeccions diagnosticades des de l'inici de la pandèmia al Principat el març del 2020. I el total d'altes a 36.927, el que suposen 259 recuperats més des de divendres.

D'altra banda, la pressió hospitalària ha augmentat amb tres ingressats contagiats de coronavirus més des de divendres. L'hospital Nostra Senyora de Meritxell ha passat de cinc a vuit pacients amb el virus ingressats a la planta covid del centre. A la unitat de cures intensives de l'hospital es mantenen les cinc persones que hi ha ingressades des de fa temps, totes amb ventilació mecànica. En l'afectació de la pandèmia al sistema educatiu s'ha vist també un repunt en les darreres jornades. Avui hi ha registrada una aula més en vigilància passiva, és a dir un total de nou.

El ministreBenazetha assegurat que "no estem preocupats" i que les xifres s'aniran mantenint en el temps "estarem atents, però si hi ha un repunt segurament estractaràde poques aulesaltornar de vacances, però sense que preocupi massa". En vista a tota la població, el ministre ha afegit que la variant òmicron "té poques possibilitats d'infectar i produir contagis rellevants" perquè "el 70% de la població ja ha passat la malaltia".

Pel que fa a la vacunació infantil, el ministre ha informat que s'hi han adherit 176 infants a la plataforma d'inscripció i es van vacunant, "hi ha vacunes a disposició dels menors i les famílies que valorin amb el pediatre", ha dit. El titular de la cartera ha assegurat que "noapretemgens per aquesta vacunació" perquè "òmicron no és el mateix que delta" i ha recalcat que durant la variant delta "hauria recomanat fortament aquesta vacunació en els infants". D'altra banda, ha destacat que hi podria haver una possible nova variant a la tardor "no sabem que presentarà el futur, no és mala idea vacunar-se".

tracking