Salut revisarà el compliment de les restriccions a l'Andorra Mountain Music

El ministre Benazet ha avançat que el certificat Covid podria deixar de ser obligatori en dues o tres setmanes

Martin Garrix va aplegar 4.000 assistents al primer concert de Andorra Mountain Music Festival.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El ministre de Salut, Joan MartínezBenazetha assegurat durant la roda de premsa d'aquest dilluns, que ha comunicat al seu equip que analitzi les imatges que s'han compartit de l'AndorraMountainMusicFestival que es va celebrar el passat cap de setmana a la capital i on alguns dels espectadors anava sense mascareta, tot i que era obligatori dur-la durant l'esdeveniment musical, "hem de veure si realment hi ha una responsabilitat d'algú perquè si és així nosaltres actuarem".L'Andorra Mountain Music Winter Edition va donar el tret de sortida dissabte passat a la tarda amb totes les 4.000 entrades venudes per al primer concert que va ser el del DJ neerlandès Martin Garrix.

En aquest sentit, preguntat també pel lleu repunt a les escoles, el ministre ha defensat que a la variant òmicron "li queda poc camí" i que "ha corregut tant que ha cremat el bosc, té poques possibilitats d'infectar iproduircontagis elevats". Per això, també ha recordat que la comunitat juvenil "s'ha infectat fortament de la variant òmicron" i que, per tant, "l'impacte que pot haver-hi és menor".

Aixímateix, ha assegurat que d'ara endavant les desenes d'infeccions diàries s'aniran mantenint en el temps, entre 30 i 60, "amb un risc menor per la població i per saturar el sistema sanitari, però és el que veurem perquè estem molt oberts i hi ha esdeveniments compot serelMountainMusici que a les escoles es va sense mascareta". En aquest sentit,Benazetha recalcat que "no estem gens preocupats, ni pel festival ni per les escoles. Pel que fa al festival em preocupa que no se segueixin les normes perquè hi ha un criteri de responsabilitat i, per tant, demanarem que sigui així i es compleixin les mesures".

D'altra banda, davant l'evolució de les dades i de la variant òmicron,Benazetha avançat que si l'evolució continua a la baixa com aquestes últimes setmanes no caldrà posar noves restriccions sino"potser un ús més voluntari de la mascareta" i el passaport Covidpodria deixar de ser obligatori en dues o tres setmanes.Tanmateix, el titular de la cartera, ha recalcat que dependrà de com evolucionin les dades epidemiològiques i que s'anirà valorant setmanalment.

Martin Garrix va aplegar 4.000 assistents al primer concert de l'Andorra Mountain Music Festival.

tracking