AFERS SOCIALS

Govern es reunirà amb els denunciants per l'internament de menors a l'estranger

El ministre Benazet ha assegurat que ja s'ha fet alguna actuació amb els pares de la menor

L'entrada del centre de salut mental de l'hospital.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Joan Martínez Benazet ha manifestat aquest dilluns preguntat durant la roda de premsa, que l'executiu està treballant de "manera molt propera amb les entitats i les persones afectades", en referència a la denúncia que la família d’una menor conjuntament amb l’Associació de Familiars de Malalts Mentals (AFMMA) i l’Associació per la Defensa del Jovent en Risc (ADJRA) van presentar la setmana passada a la Fiscalia contra els ministeris d’Afers Socials i de Salut per considerar que s’envia amb “massa alegria” menors d’Andorra a un centre especialitzat d’Argentona on, segons creuen,no hi ha el millor ambient per a joves que tenen problemes de conducta. En aquest sentit, ha dit que aquesta setmana es durà a terme una reunió amb les dues entitats en la que formarà part el cap de Govern.

Així mateix, el titular de la cartera de Salut ha recalcat que el procés està judicialitzat a Catalunya, no obstant ha afirmat que l'executiu té previstes algunes reunions amb les dues associacions i ha afirmat que ja s'ha fet alguna actuació amb els pares de la menor. Benazet ha destacat que el que es vol és "treballar amb xarxa amb les entitatsque tinguin les característiques més òptimes per tractar els trastorns específics que es tractaven en aquesta i si aquesta no dona bona resposta haurem de triar un altre camí".

D'altra banda, el ministre ha assegurat que pel que fa a la part que es judicialitzi al Principat des del Govern "actuarem amb respecte i la distància que pertocad'un procés judicial", així ha destacat que el que es vol des de l'executiu és "garantir i per això hem elaborat el Pla Integral de Salut Mental que donarà millors respostes i un camí a traçar". Benazet ha destacat que el pla és molt avançat en comparació amb altres països "estarem al capdavant i serem un model amb la voluntat de poder tractar les persones amb patologies de salut mental de la millor manera possible".

tracking