Ensenyament

Divisió dels docents sobre la prohibició dels símbols religiosos a les escoles

El SEP ha fet una enquesta entre els afiliats que mostra que hi ha afiliats a favor i en contra de la llei que prepara el Govern

Els docents afiliats del Sindicat d'Ensenyament Públic (SEP)

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els docents afiliats del Sindicat d'Ensenyament Públic (SEP) discrepen sobre la necessitat de prohibir les manifestació dels símbols religiosos a les escoles, segons reflecteix una enquesta entre els professionals per l'anunci de Govern d'aprovat una llei arran del cas de la nena del vel que anava al Lycée i la sentència judicial que dona la raó a la família. El SEP informa en un comunicat que "hi ha polarització" sobre el tema perquè "una gran part dels afilitats defensa les costums, cultura i tradicions del país i, per tant, no veuen malament una llei que prohibeixi l'ostentació de cap símbol religiòs i apel·len a la laicitat". El sindicat exposa que una altra part de professionals "demostren no tenir cap prejudici" sobre la manifestació d'aquests símbols perquè consideren que "preval l'educació dels infants i joves del país".

El SEP destaca que en la consulta hi ha hagut "una resposta molt més elevada de l'habitual" perquè s'ha fet de manera totalment anònima i exposa que gran part dels afiliats "defensa la no ostentació d'aquests símbols fins a la majoria d'edat, a partir de la qual ja es pot decidir legalment de manera personal tot i treballar a l'escola pública andorrana". I precisen que l'opinió és "no fer manifestació d'aquests símbols ni en alumnes, ni en professorat".

El sindicat de l'escola andorrana assenyala que l'ús dels símbols religiosos "és un tema difícil de tractar però, alhora, necessari". I apunten que en les respostes dels afiliats també es referència a la defensa dels drets de la dona i de la igualtat de gènere i, també, n'hi ha que opinen que aquest no és un tema sobre el que el SEP hagi d'opinar.

tracking