Presentació

Andorra Actua crea una associació

L'objectiu és donar suport jurídic al recurs en contra dels decrets de mesures sanitàries

Presentació de la nova associacióEmma Coll

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Al voltant d'una quinzena de persones s'han reunit aquesta tarda davant la seu de la justícia on s'ha presentat la nova associació que membres d'Andorra Actua -la plataforma en contra del passaport sanitari- estan constituint.

Una de les cares visibles del moviment, la cantant Marta Brucart, ha detallat que l'objectiu de l'associació serà "vetllar pels drets fonamentals dels éssers humans". Malgrat que encara no l'han batejat, en un principi volen "situar les coses en punts diferents: Andorra Actua és acció ciutadana i l'associació tindrà una funció una mica més jurídica". En concret, comptarà amb diferents línies d'acció. "Ara ens centrem més a donar suport legal al recurs que s'ha presentat, però més endavant hi haurà branques enfocades a la salut alternativa o complementària i també a l'autosostenibilitat" ha detallat Brucart.

Durant l'acte també s'ha donat suport al comboi per la lliberat, s'ha fet la lectura d'un manifest i posteriorment s'ha organitzat un berenar per als assistents.

Prorroguen la resposta al recurs

Un dels objectius de l'associació serà donar suport legal al recurs que Andorra Actua ja va presentar en contra dels diferents decrets de mesures sanitàries i pel que asseguren haver recollit més de 340 signatures. Brucart ha explicat que fa dos dies van rebre una notificació informant-los que es prorroga un mes més la resposta al recurs.

Per la seva banda, Zeus, també impulsor de l'associació, ha recordat que van presentar un recurs en contra dels decrets "que preveuen el pass covid, que és potser el més rellevant quant a la vulneració dels drets".

tracking