Tres anys de presó pels exduaners francesos amb comptes a Andorra

Nou agents de la duana de l'aeroport de Roissy han estat acusats de robar maletins amb milers d'euros de narcotraficants

L'aeroport de Roissy a França.O.T.F

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La fiscalia de Bobigny, França va demanar ahir dijous 17 de febrer, fins a cinc anys de presó, dos dels quals van ser suspesos, pels nou exduaners de l'aeroport de Roissy, per robar milers d'euros de maletins de narcotraficants que passaven en trànsit pels punts de control, segons informa el mitjà francés Ouest France. Els tretze acusats, nou agents de duanes i els quatre presumptes còmplices, processats per ocultació, van comparèixer el dilluns 14 de febrer, davant el jutjat penal de Seine-Saint-Denis. Els fets processats van tenir llocs entre el 2009 i el 2012 tot i que la justícia sospita que els robatoris van començar molt abans.

Els agents estan acusats d'interceptar i sostreure els diners procedents de la venda de droga dels maletins que resultaven sospitosos en la revisió que feien a l'aeroport. Una operativa que la investigació apunta que van realitzar des del 1997 i fins el 2012, quan van ser gravats per càmeres de vigilància i captats per l'Oficina Central per a la Repressió del Tràfic Il·lícit de Drogues (OCRTIS).

Deu anys després de l'inici del cas, es comptabilitza el robatori de milers d'euros. L'últim, procedent d'un maletí desaparegut a Punta Cana que contenia una quantitat de 600.000 euros en efectiu. Dilluns un exduaner natural de Tolosa de 51 anys va admetre al judici el robatori i l'obertura de comptes bancaris a Andorra en ser contactat per un conegut especialitzat en blanqueig de diners.

tracking