Defunció

Mor Ruben Castañer, l'agent immobiliari del cas de la muntanya de Tor, als 85 anys

Ruben Castañer en una entrevista.Carles Porta

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ruben Castañer va morir el 5 de gener a l’edat de 85 anys, segons va anunciar ahir el periodista Carles Porta a les xarxes socials i ha publicat VilaWeb. L’agent immobiliari, originari de l’Aragó i amb carrera a Andorra, hauria mort a Màlaga acompanyat de la seva filla Amanda.

A la dècada del 1990 Castañer va proposar a Josep Sansa Montané, un dels cacics de Tor, la construcció d’una pista d’esquí que connectava el port de Cabús amb Pal Arinsal. Un projecte que no va arribar a realitzar-se perquè Sansa va morir assassinat el 1995, un cas que encara no s’ha pogut resoldre.

L’agent immobiliari va defensar el macroprojecte i l’acord amb Sansa davant de l’altre cacic de Tor, Jordi Riba Segalès (Palanca), apareixent públicament al documental del programa de 30 minuts de TV3 Tor, la muntanya maleïda.

Els dos cacics es trobaven enfrontats per la propietat de la muntanya de Tor. Per una banda, Sansa i Ruben Castañer volien unir la banda catalana amb l’andorrana a través de la construcció d’una pista d’esquí. Palanca, en canvi, volia aprofitar la riquesa natural de la muntanya sense interferències urbanístiques ni turístiques, segons publica el diari català.

Finalment, Sansa va ser declarat amo del territori el febrer del 1995. Cinc mesos després que es prengués la decisió el cacic va morir assassinat en condicions que encara són desconegudes.

tracking