Defunció

Mor Rúben Castañer als 85 anys

L'agent immobiliari va morir el 5 de gener, segons ha informat avui el periodista Carles Porta

Rúben Castañer.Carles Porta

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

RúbenCastañerva morir el 5 de gener a l'edat de85anys, segons ha anunciat avui el periodista Carles Porta a les xarxes socials i ha publicat VilaWeb. L'agent immobiliari, originari d'Aragòi amb carrera a Andorra, hauria mort a Màlaga acompanyat de la seva filla.

Castañerva proposar a Josep 'Sansa'Montané, un dels cacics de Tor, la construcció als anys noranta d'una pista d'esquí que connectava el Port Cabús amb Pal Arinsal. Un projecte que no va arribar a realitzar-se perquè Sansa va morir assassinat el 1995.

L'agent immobiliari va defensar el macroprojecte i l'acord amb Sansa davant de l'altre cacic de Tor, Jordi RibaSegalès(Palanca), apareixent públicament al documental 'Tor, la muntanya maleïda'.

Els dos cacics es trobaven enfrontats per la propietat de la muntanya de Tor. Per una banda, Sansa iRúbenCastañervolien unir la banda principatina amb l'andorrana a través de la construcció d'una pista d'esquí. Palanca, en canvi, volia aprofitar la riquesa natural de la muntanya sense interferències urbanístiques ni turístiques, segons publica el diari català.

Finalment, Sansa va ser declarat amo del territori el febrer del 1995. Cinc mesos després va ser assassinat en condicions que encara es desconeixen.

tracking