Educació

Govern aposta per la Formació Professional

Trenta alumnes es formen a la Massana en electricitat i lampisteria

El Govern ampliarà l'oferta de cursos de FPISFGA/CEsteve

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cap de Govern, Xavier Espot, i la ministra d'Educació, Ester Vilarrubla, han visitat el centre de Formació Professional Inicial (FPI) de la Massana. Aquest tipus de formació, que va començar el mes de setembre, no exigeix el graduat escolar per poder-s'hi matricular. Actualment el centre ofereix un grau en manteniment d’habitatges i un altre d'auxiliars comercials.

El grau en manteniment d'habitatges consisteix en diversos tallers en que s'ensenya a treballar amb circuits elèctrics, de calefacció i climatització i també es donen coneixements de lampisteria. El grau de FPI d'auxiliar comercial té sortides en departaments d'atenció al client o logística de botigues i grans magatzems. Hi ha una trentena d'alumnes entre els dos cursos formatius, que formen part de la primera promoció.

La Ministra d'Educació, Ester Vilarrubla ha explicat que s'ampliarà l'oferta de cursos d'aquest tipus. "L'objectiu és fer créixer la Formació Professional també s'aplica a la FPI. Evidentment ampliarem alumnat perquè entrarà una nova promoció al centre de la Massana. A més afegirem una branca nova al centre d'Aixovall: un grau d'informàtica especialment dirigit al suport directe a l'usuari", ha remarcat.

En aquest sentit el cap de Govern, Xavier Espot, ha destacat que "és un projecte que s'està consolidant amb molt bona valoració tant per part dels professors com els alumnes"i que "és una bona noticia que hagin trobat la possibilitat de formar-se i entrar al mercat de treball o reprendre els seus estudis".

Sobre les polítiques vers la formació professional Ester Vilarrubla ha comentat que estan enfocant la conversió de la Formació Professional des de 3 vessants: que sigui un ensenyament més competencial, ampliar l'oferta de la formació professional i donar una estructura diferent per oferir batxillerats professionals de 2 anys i a partir d'aquest any oferir les Formacions Professionals Inicials a les que es pot entrar sense graduat escolar.

tracking