Salut elimina la mascareta a l'interior de les aules

La protecció facial deixa de ser obligatoria als grups de convivència estables dels centres de treball

Primer dia a les escoles sense mascaretaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha anunciat aquesta tarda que a partir de demà ja no seran obligatòries les mascaretes a l’interior de les aules, sempre que es preservin els grups bombolla. Això si, per a interaccionar amb altres grups de convivència o desplaçar-se pels passadisos del centre escolar caldrà mantenir l’ús de la protecció facial. Les mesures aprovades avui pel Consell de Ministres afecten tant als docents com als escolars.

Benazet ha justificat la decisió pel grau d’immunització dels infants i el retrocés de la variant Omicron. En aquest sentit, ha exposat que el 70% dels infants de 5 a 9 anys ha passat la malaltia i el 54% dels menors de 5 anys també l’han superada. “És difícil tenir un descontrol de la pandèmia”, ha declarat Benazet, que ha fet referència al retrocés de la variant òmicron com un altre dels factors clau que s’ha tingut en compte a l’hora de prendre la decisió.

Igualment, el titular de Salut ha confirmat que també s’eliminarà l’ús obligatori de la mascareta en el llocs de treball sempre que hi hagi un grup de convivència estable, de la mateixa manera que es podrà prescindir de la protecció facial en les reunions de feina.

Pel que a l’oci nocturn, Benazet ha exposat avui que les mesures anunciades la setmana passada es mantindran amb l’excepció que les discoteques podran repartir, sota la seva responsabilitat, autotests per a aquells clients que vulguin prescindir de la mascareta en el seu interior i no s’hagin fet prèviament un test en les darreres 12 hores.

tracking