Rècord de preus en tots els carburants

Els preus del mes de gener augmenten entre un 30 i un 40,8% respecte al mateix període de l'any anterior

Evolució dels preus dels carburantsFont: Estadística

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els preus dels carburantsel generdel 2022 segueixen a l'alça i marquen màxims històrics. Es tracta d'un augmentgeneralitzatde tots els tipus de carburants, peròel que més creix en comparació al mateix mes de l'any passat és el del gasoil de calefacció, que ho fa en un 40,8%, segons l'informe publicat per Estadística aquest matí.

El Departament d'Estadísticaconstatauna pujada del 32,6% del gasoil de locomoció i d'un 31,7% del millorat aquest mes de gener. Pel que fa a la gasolina, la sense plom de 95 octans creix en un 30%, mentre que la de 98 octans ho fa en un 28,5%.

L'informe publicat evidencia un augment progressiu dels preus dels carburants, que respecte al mes anterior varien entre un 2,8 i un 4%. El gasoil de locomoció i el gasoil de locomoció millorat són els que més pujen, culminant els 1,202 i 1,235 euros de mitjana. Tot i això, el carburant que segueix a un preu més elevat són la gasolina sense plom de 95 i 98 octans, que s'han pagat a 1,349 i 1,410 euros de mitjana. Per últim el gasoil de calefacció se situa en una mitjana de 0,917 euros.

La parròquia on s'observa una major variació a any vista del gasoil de calefacció és a Encamp, lleugerament per sobre de la resta. La variació de la resta de preus dels carburants es troben força equilibrats entre parròquies.

Creix la importació

Segons Estadística, la importació de carburants durant el mes de gener ha estat de 15,53 milions de litres, que puja un 22,1% respecte al gener de l’any anterior. Els darrers 12 mesos, la importació de carburants ha estat de 156,81 milions de litres, amb un augment del 17,1% respecte el mateix període anterior.

tracking