JOCS OLÍMPICS

Catalunya descarta Andorra per a la candidatura dels Jocs

La consellera de presidència catalana, Laura Vilagrà, ha afirmat que les estacions del Principat són competència per a les catalanes

Gallardo i Vilagrà reunits ahir al matí.SFG

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Catalunya ha descartat finalment la participació d'Andorra a la candidatura Barcelona-Pirineus pels Jocs Olímpics d'Hivern del 2030 perquè les estacions del Principat són "competidores directes" de les catalanes. Així ho ha afirmat la consellera de la Presidència de la Generalitat de Catalunya, Laura Vilagrà en una entrevista a Ràdio Ser Catalunya. Les seves declaracions contradiuen les de la seva companya a l'executiu, Victòria Alsina, que fa unes setmanes va assegurar al Diari que "Andorra és un soci imprescindible en un projecte d’envergadura com seria aquest", i a més indicava que "un projecte transformador del Pirineu com aquest no pot fer-se sense Andorra".

Les negociacions entre Catalunya i el Principat per a la possible inclusió d'Andorra en la candidatura olímpica venen de lluny, ja van començar amb Toni Martí quan era el cap de Govern i Olga Gelabert com a ministra de Cultura i Esports, i amb Quim Torra al capdavant de la Generalitat. D'altra banda, al 2019, aprofitant la celebració de les finals de la Copa del Món d'esquí alpí a Grandvalira, Andorra va convidar a una delegació catalana amb el secretari General de l'Esport de la Generalitat, Gerard Figueras, per mostar la capacitat organitzativa del país, així com les seves infraestructures. Des de llavors, hi ha hagut converses constants entre les dues parts, amb Andorra oferint-se com a membre de la candidatura, i Catalunya deixant la porta oberta fins ara, al menys públicament.

tracking