Fauna

Pla per reduir la població de corb marí gros

El Govern aprova el pla de gestió, control i regulació d'aquesta au no autòctona per protegir la població piscícola dels rius

La ministra de Medi Ambient, Sílvia Calvó, al Consell General.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern posarà en marxa el pla de gestió, control i regulació del corb marí gros amb l'objectiu de protegir la població piscícola natural dels rius d'Andorra, atès que s'ha constatat un increment d'individus d'aquesta au no autòctona en els darrers recomptes i una presència permanent al país durant els últims mesos.

Es tracta de la proposta de la ministra Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, que ha estat aprovada avui al consell de ministres. Concretament, el Decret de gestió, control i regulació de la població de corb marí gros d'Andorra estableix que quan s'observi a tot el país un nombre d'individus superior a la mitjana dels recomptes dels tres anys anteriors o es constati que pernocten al país, els membres del cos de Banders practicaran l'espantament sonor o visual per foragitar-los. En cas que aquest pla de control no sigui efectiu i el nombre d'individus de corb marí observats continuï sent superior a la mitjana s'efectuarà la captura, sedació o tirs directes.

Calvó apunta que s'ha detectat la presència de corb marí gros al país des del 2013 i representa un perill per les poblacions piscícoles, per aquesta raó expressa la seva voluntat d'evitar que hi hagi una població excessiva d'aquesta tipologia d'aus a través de la utilització de mecanismes auditius que permetin la preservació de la fauna marina.

tracking