INSTITUCIONS CULTURALS

L'Institut Cervantes aterra a Andorra

La principal funció de la institució, que es desenvoluparà des de l'ambaixada espanyola, se centrarà en l'impuls de les certificacions DELE

Àngel Ros i Juan Pedro de Basterrechea descobrint la placa de la delegació de l'Institut Cervantes.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'ambaixada d'Espanya ha acollit aquesta tarda la inauguració formal de l'extensió de l'Institut Cervantes de Tolosa a Andorra. La institució -segons han informat l'ambaixador espanyol Àngel Ros i el director del'Institut Cervantesdela regió occitanaJuanPedro deBasterrechea- tindrà dues funcions principals: per una banda, impulsar les certificacionsDELEi, per l'altra, divulgar la cultura i la llengua espanyola a partir de diverses exposicions que anirà acollint l'espai. "Farem un reforç en la comunicació perquè més alumnes es presentin en aquests exàmens. Enguany ja s'han inscrit 100 candidats" ha fet saber Ros mentre detallava que s'està treballant en el fet d'incloure un punt de l'Institut Cervantes a la biblioteca de Sant Julià de Lòria. "Actualment,el currículum d'un estudiant professional requereix certs certificats. Crec que és una cosa atractiva i interessant de cara a la seva mobilitat" ha afegit per la seva banda,Basterrechea.

L'Institut Cervantes està present en 46 països del món contant la nova delegació del Principat.

L'acte s'ha complementat amb la inauguració d'una exposició que acollirà l'ambaixada fins al 31 de març. Es tracta d'una mostra d'obra gràfica de 45 quadres d'artistes espanyols on destaquen Joan Miró, Josep Guinovart, Antoni Tàpies, Eduardo Chillida, Joan Fontcuberta i Jaume Plensa.

tracking