Defunció d'una dona de 93 anys amb covid a l'hospital

Els casos actius d'afectats pel virus es redueixen a 1.200

HospitalFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Una dona de 93 anys que estava ingressada a l'hospital amb covid ha mort en les últimes hores, segons ha informat el ministre Portaveu de Govern en la roda de premsa de consell de ministres. Eric Jover ha donat el condol als familiars de la difunta que es converteix en la víctima 148 de la pandèmia al Principat.

Jover ha destacat que les dades mostren "una millora progressiva" de la situació generada per la pandèmia ja que els casos actius tornen a baixar i se situen en 1.200, 120 dels que es registraven ahir. Salut ha sumat 87 positius nous en les últimes hores que eleven el total de casos des de l'inici de la pandèmia a 36.989. Les altes ascendeixen a 35.641 persones amb les 206 recuperacions acumulades avui.

El que empitjora és la situació d'algunes ingressats a l'hospital perquè l'UCI augmenta a 5 pacients i tots ells necessiten ventilació mecànica. El nombre d'afectats pel virus a planta són 10 el que suma 15 malalts de covid, un menys que ahir per la defunció notificada aquesta tarda. Jover ha recalcat que les xifres confirmen que la pressió sanitària provocada per la variant òmicron "és lleu" i que continua disminuint en les últimes setmanes.

Cap confinament escolar

El ministre ha recalcat que la incidència de la covid al sistema escolar s'ha reduït perquè avui després de moltes setmanes no hi ha cap aula en vigilància activa ni amb confinaments parcials en tornar a la normalitat la classe afectada ahir per aquestes mesures. I ha indicat que hi ha 39 grups en vigilància passiva, una desena menys de les que hi havia ahir.

La vacunació contra la covid avança amb l'administració de 91 noves dosis. Dues corresponen a segones punxades que deixen 57.080 persones majors de 16 anys amb la pauta completa i les altres 89 inoculacions són de terceres injeccions que incrementen a 39.630 els ciutadans amb més de 18 anys amb la dosi de reforç.

tracking