Lingüística

Arrenca la primera fase del Dictat nacional amb 1.300 alumnes

La final de la 15a edició del certamen tindrà lloc el 19 de març

Prop de 200 alumnes al 14è Dictat NacionalSFG.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La primera fase del Dictat nacional ha arrencat avui amb la participació de 1.300 alumnes de tercer i quart de segona ensenyança dels tres sistemes educatius, segons informa el Govern en un comunicat. Com en les anteriors edicions, el certamen organitzat pel Servei de Política Lingüística s'ha fet simultàniament a totes les escoles del país. Enguany, els concursants han hagut d'escriure fragments de dos textos de Montserrat Roig, en honor a la commemoració l'any passat dels 75 anys del seu naixement i els 30 de la seva mort.

Els tres millors alumnes de cada classe passaran a la final, que tindrà lloc el dissabte 19 de març a l'Auditori Claror del Centre Cultural i de Congressos Lauredià, on competiran per endur-se xecs de 600, 350 i 150 euros. Els finalistes rebran un exemplar de l'obra de la qual s'extraurà el fragment del Dictat, el seu autor hi serà present per signar llibres.

L'actriu Elena Santiago ha posat veu als enregistraments dels textos de la primera fase del certamen i serà l'encarregada de llegir els de la final. Aquest any, per tal de facilitar la comprensió als alumnes amb dificultats auditives, també s'han gravat arxius de vídeo.

tracking