DIA MUNDIAL DE LA RÀDIO

Visites guiades a l'antiga Ràdio Andorra i Sud Ràdio

L'executiu organitza aquest cap de setmana diverses activitats per celebrar el Dia mundial de la ràdio que es commemora el 13 de febrer

Fons públic dels béns mobles de les antigues infraestructuresGovern d'Andorra

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Departament del Patrimoni Cultural, del ministeri de cultura i esports, organitza aquest cap de setmana diverses activitats per celebrar el Dia mundial de la ràdio que es commemora el 13 de febrer, segons informa l'executiu en un comunicat. L'obertura al públic general de la reserva de Ràdio Andorra i Sud Ràdio serà la principal activitat que es durà a terme, on l'any 2021 es van traslladartots els béns mobles de les antigues infraestructures amb la voluntat de preservar-les i conservar-les en el millor estat i aquesta serà la primera vegada que s'obri a aquest fons al públic.

L'executiu informa que es preveuen fer dues visites guiades el dissabte 12 de febrer a les 10:30 h i a les 12:00 hores per tècnics del departament de Patrimoni Cultural i persones que coneixen el món de la ràdio. Aixíes comptarà amb la implicació de la responsable de l’inventari de la col·lecció, Mireia Garcia, i dels treballadors de Ràdio Andorra, Sud Ràdio i Ràdio Nacional d’Andorra, Agustí Pifarré i Gualbert Osorio.

Per altra banda, diumenge 13 de febrer al vespre RTVA emetrà dos documentals produïts per el departament de Patrimoni Cultura. Així, es projectarà l'estrena del documental "El procés de desamiantatge de Ràdio Andorra", dirigit per Àlvaro Rodríguez i Rubén Calvo, sobre el procés de desamiantatge de l’emissor i altres objectes de l’antiga Ràdio Andorra a l’edifici d’Encamp. I també es tornarà a emetre el documental "Les Ràdios andorranes. Una qüestió de sobirania’" d’Albert Roig i que forma part de la publicació amb el mateix títol editada pel Govern el 2018.

tracking