SOCIETAT

Rècord de 374 donacions de sang a la campanya de les escoles andorranes

En aquestes quatre edicions les donacions totals han augmentat gairebé un cinquanta per cent, tot i que la quantitat de nous donants s'ha vist reduïda a la meitat

Presentació de la Campanya de Donació de SangSFGA/CEsteve

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La campanya de donació de sang de les escoles andorranes d'Encamp, Ordino i Santa Coloma enguany ha assolit 374 donacions, segons informen des de la Creu Roja Andorrana en un comunicat. Aquesta xifra suposa un augment de les de l'any anterior en què destaca el de les dotacions aptes que han estat 336 en comparació amb el 2021 quan van ser 329, però en què per primer cop existeix una baixada dels nous donants de 114 que hi va haver l'any anterior als 57 d'enguany. Del total de donacions cal restar, segons recorda l'entitat, les que no són aptes, els anomenats oferiments, que aquest any han sigut 38.

En aquestes quatre edicions les donacions totals han augmentat gairebé un cinquanta per cent, tot i que la quantitat de nous donants s'ha vist reduïda a la meitat. D'altra banda, la franja d'edat predominant continua sent la de 45 a 54 anys i el grup sanguini més comú, el 0 positiu.

El projecte, que forma part del programa educatiu del primer curs de segona ensenyança, engloba l'UT de ciències físiques, però requereix també habilitats organitzatives i comunicatives, ja que els alumnes tenen la missió d'ocupar-se de tot, des del llançament a la conceptualització dels anuncis i vídeos, fins a l'acollida i l'acompanyament de les persones que donen. Enguany, cada escola es va ocupar del desenvolupament d'un dia sencer. Dimecres va començar Ordino, dijous Santa Coloma i Encamp va cloure la campanya. En total hi van participar 325 nens i nenes d'entre 12 i 13 anys.

tracking