CULTURA

'Made in Paris' reflecteix l'imant cultural de la capital francesa

El Museu Carmen Thyssen recull diversos artistes que han estat influenciats per París entre finals del segle XIX i principis del XX

Exposició Made in Paris

Exposició Made in Paris

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Museu Carmen Thyssen obrirà al públic a partir d'aquest dijous l'exposició 'Made in Paris: la generació de Matisse, Lagar i Foujita', una mostra de quadres d'artistes que han estat estat influenciats per la ciutat de la llum: París. L'exposició, que pictòricament se situa entre finals de segle XIX i principis de segle XX, recull quadres d'artistes de diferents nacionalitats i escoles com l'expressionista francès Henry Matisse, el japonèsLéonard Foujita o els espanyols Baltasar Lobo, Carles Nadal o Ramón Pichot. "La mostra vol donar veu no només als artistes am denominació d'origen sinó tots aquells que, tot i no ser de París, s'han contagiat d'aquesta ciutat i s'han convertit en els seus representats" ha assegurat el comissari de l'exposició Guillero Cervera durant la presentació de la mostra.

L’exposició -que també inclou uns esquetxos que va fer l’arquitecte Henry Bacon en una visita a Andorra l’any 1894 i els quals n’ha cedit els drets el museu d’art Smithsonian dels Estats Units- es complementa amb un espai didàctic patrocinat per Andorra Telecom amb tot tipus d’informació de les obres i un diàleg musical creat pel músic Andorrà Josep Martínez Reinoso. "Després del gran èxit de l’exposició ‘Talents’ aquest any hem volgut tornar a repetir l’experiència" explicava la cap de projectes Teresa Areny. "Cada obra s’ha relacionat amb una peça musical diferent. D’aquesta manera, tenim la sensació que el quadre que observem ens queda més impregnat al cervell" afegia.

tracking