CULTURA

"La Vall d'Andorra" torna a pujar als escenaris després de 150 anys

Andorra Lírica estrena la 7a temporada d'Òpera d'Andorra amb una producció francesa de gran format que comptarà amb una escenografia digital aèria

Jonaina Salvador, Mireia Codina i Jofre Belles.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Andorra Lírica ha presentat aquesta tarda la producció que marcarà la 7a temporada d'Òpera d'Andorra. Serà "La Vall d'Andorra", una òpera còmica en tres actes de Jacques FromentalHalévyque s'interpretarà per primera vegada íntegra des de la seva primera posada en escena, que va tenir lloc l'any 1848 a l'Opéra-comiquede París. "És una òpera de gran format on participaran una desena de solistes. És molt complicada vocalment tot i que és molt divertida i apta per a tots els públics" ressaltava la sopranoJonainaSalvador, que també forma part del repartiment. "Hem intentat sertan fidels com sigui possiblea l'època. De fet, ens hem basat en unmateriald'una edició limitada on es recuperava la partitura de piano i veu" afegia.

La producció -que encara disposa d'entrades a la venda i que tindrà lloc aquest cap de setmana a l'Auditori Claror amb el 100% d'aforament disponible- compta amb la col·laboració de la dissenyadora AnnaMangot, cantants de renom com la sopranoestablertaa ParísLaurenLibawo el baríton filipí Cipriano de Guzmán i diverses entitats lauredianes com l'esbart.

Com a novetat, la producció integrarà una escenografia digitalaèriaque ha dissenyat DanielOjedaon s'hipodran apreciar paisatges del territori com els entorns delaRabassa o les ruïnes de LaMargineda. "Volem que hi hagi un contrast entre l'estil bucòlic antic i l'estil modern de les projeccions" ha detallat Salvador. La producció es representarà en català i comptarà amb subtítols per les escenes cantades en francès.

tracking