Justícia

Sònia Baixench opta a ser degana del Col·legi d'Advocats

El col·lectiu insisteix que hi ha molt retard en els processos judicials i que falten recursos especialitzats per tramitar el casos pendents

Sònia Baixench encapçala la llista a les eleccions del Col·legi d'AdvocatsFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Sònia Baixench encapçala la llista de l'actual junta directiva del Col·legi d'Advocats per convertir-se en la nova degana, per prendre el relleu de Xavier Sopena amb qui Baixench ocupava el càrrec de vicedegana. El Col·legi d'Advocats ha fet avui balanç del mandat que està a punt de finalitzar remarcant que és necessari iniciar una nova etapa "abordant temescrítics que provoquen situacions complexes per a l’exercici de l’activitat dels col·legiatscom ara la dilatació i el retard en els processos judicials, i la necessitat d’incrementarrecursos especialitzats per alliberar la tramitació del volum actual de processos", segons exposen en un comunicat.

El col·lectiu professional afirma que vol continuar generant debat "obert i constructiu" amb les institucions implicades i el degà actual, Xavier Sopena, manifesta que independentment de si surt escollida o no la llista de la junta actual "el Col·legi d'Advocats ha de fer prevaldre els principis d'actuació del Col·legi en la defensa de l'exercici dels nostres col·legiats i alhora, col·laborar en tot allò que estigui al nostreabast per ajudar a trobar mecanismes per agilitzar la justícia". El col·lectiu afirma que "un imputat no pot estar pendent de judici durant anys" i que el que preocupa és la durada dels processos. I precisa que en alguns casos són els lletrats els que es troben en situacions processals "que s'estan dilatant en el temps de manera excessiva".

La junta del Col·legi destaca que els advocats "com a defensors dels administrats i garants de la protecció dels drets i lliberats dels seus clients han de poder exercir la seva professió i demana que les actuacions judicials no s'allarguin més del necessari". I recalquen que la tasca del col·lectiu després de les eleccions serà ajudar a agilitzar la justícia i continuar treballant per defensar els lletrats "assegurant la llibertat d'expressió dels advocats com un dels pilars de la professió i exercint l'empara col·legial en el supòsit que un advocat demani suport si considera que s'ha vulnerat o no s'han tingut en compte els seus drets o llibertat".

tracking