L'oci nocturn reobre divendres

El certificat covid serà d'obligatorietat en tots els casos, però si també es demana test d'antígens no caldrà dur la mascareta a l'interior

L'oci nocturn pot ampliar aforament i horari

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Davant l'evolució de la pandèmia i la baixada de nous contagis de les darreres setmanes, l'executiu ha acordat alleugerir algunes de les mesures de prevenció existents i ha decidit així, reobrir l'oci nocturn el pròxim divendres 11 de febrer. Així ho ha anunciat durant la roda de premsa d'actualització sanitària d'aquest dilluns el ministre de Salut, Joan MartínezBenazet. En aquest sentit, els locals d'oci nocturn podran obrir en el seu horari habitual d'abans de la pandèmia i amb el 100% de l'aforament.

El titular de la cartera de salut ha especificat que la reobertura es podrà fer semprehiquan se segueixin dues opcions d'accés. El control d'entrada amb certificat covid serà d'obligatorietat en tots els casos, però si només es demana el passaportseràobligatori portar mascareta a l'interior del local mentre no s'estigui consumint. En canvi, en aquells establiments on a més del certificat covid es demani un test d'antígens negatiu -realitzat en les darreres 12 hores- la mascareta no serà obligatòria.Benazetha especificat que el document d'acreditació "no cal que sigui de vacunació, pot ser unaTMA, PCR oTRAfet en les darreres hores". En aquest sentit, el ministre de Salut ha defensat la permanència del passaport sanitari "ens reunirem per tornar-ho a valorar, però creiem que és un criteri de prudència, hi ha més circulació del virus entre no vacunats".

El titular de la cartera de Salut ha parlat d'una "situació sanitària esperançadora" i ha expressat un "optimisme moderat" considerant que "creiem que d'aquí poc tindrem pocs casos i podrem deixar de mantenir mesures"; tot i això,ha advertit diverses vegades que "la pandèmia no ha acabat".Benazets'ha referit sobretot a la vacunació per poder parlar d'un final definitiu "de moment hi ha grans bosses de la humanitat sense vacuna on es poden cuinar altres variants i en podria venir una altra, esperem que no sigui així, però fins que la humanitat no es dediqui a vacunar a tothom el risc serà ben latent".

tracking