dos dies setmanals

El parlament gal insisteix a ampliar el teletreball entre els transfronterers

El parlament francès se suma al Senat i insta la UE a ampliar les jornades de feina a casa

Una persona teletreballant al seu domicili.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Assemblea Nacional francesa va aprovar la setmana passada una proposició de resolució europea perquè el govern gal insti la Unió Europea a permetre els transfronterers teletreballar dos dies a la setmana sense que això comporti un canvi en el seu estatus fiscal. La proposició de resolució s’afegeix a la que ja va aprovar en el mateix sentit fa uns mesos el senat del veí del sud. En cas de tirar endavant, a més de canviar la legislació europea i perquè aquesta tingués validesa al Principat, caldria modificar la convenció bilateral de seguretat social entre Andorra i França signada el 12 de desembre del 2000 i el conveni de no doble imposició entre els dos estats rubricat el 2 d’abril del 2013. També seria necessari modificar els acords en aquest mateix sentit entre el Principat i Espanya.

La proposició convida les administracions de la seguretat social dels estats membres de la UE a arribar a un acord comú sobre la categoria de persones integrada per treballadors transfronterers per tal d’adaptar les disposicions aplicables a les activitats múltiples a la seva situació i permetre’ls fins a dos dies de teletreball a la setmana sense afectar l’estat on estiguin afiliats per al pagament de les cotitzacions socials. També convida el Govern francès, en cas de fracàs de les negociacions tècniques sobre una solució comuna, a iniciar la signatura d’acords bilaterals per tal d'assolir el mateix objectiu.

El text convida el Govern francès a donar suport, durant l’actual presidència francesa de la Unió Europea, a la represa de les negociacions sobre la reforma de la normativa de coordinació dels sistemes de seguretat social, ampliant-les a la matèria dels treballadors transfronterers mitjançant una prestació de reserva de teletreball per als viatgers transfronterers per a períodes setmanals de fins a dos dies.

La proposició convida el govern gal a posar-se en contacte amb els estats fronterers amb França per tal de renovar els tractats fiscals de manera que siguin possibles dos dies de teletreball a la setmana sense impacte en l’estat que grava els treballadors transfronterers i a realitzar una reflexió europea sobre la situació dels transfronterers.

També convida la UE a fer de l’estatus dels treballadors fronterers un tema de la Conferència sobre el Futur d’Europa, mitjançant un acte dedicat i a utilitzar el mètode obert de coordinació per aixecar punts de consens sobre la qüestió dels treballadors fronterers i de les poblacions i buscar l'harmonització de la legislació nacional dels estats membres sobre aquesta matèria.

Finalment, insta el govern francès a donar suport a qualsevol oportunitat d’iniciar un diàleg dins de la Unió Europea o multilateral sobre la consideració de qüestions relacionades amb els treballadors transfronterers.

tracking