REPORTATGE

Botiga de contraban

França desmantella un petit negoci de venda de tabac i alcohol adquirits a Andorra que regentava una dona detinguda i condemnada per contraban.

Part del material trobat al domicili.LA DEPECHE DU MIDI

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un dels canvis en el món laboral que ens ha portat la pandèmia de Covid-19 és la possibilitat que tenen alguns treballadors de fer la seva feina a casa. El conegut teletreball. A França, concretament a la localitat occitana de Negrapelissa, una dona va dur a l’extrem aquesta modalitat de feina. Va decidir obrir a casa seva una petita botiga de queviures. Però de queviures molt concrets: de tabac i alcohol. I d’una procedència també molt concreta: d’Andorra i de contraban. La dona viatjava regularment al Pas de la Casa per comprar el tabac i l’alcohol que després revenia a casa a un preu molt més barat que el de les botigues oficials. Un negoci molt rendible que se li va acabar quan la setmana passada va ser detinguda de tornada del Principat.

Segons explica el diari La Dépêche du Midi, la botiga desmantellada feia mesos que estava en funcionament i també feia mesos que les autoritats policíaques de la zona sospitaven de l’activitat il·legal que es feia al seu interior. Els agents de la gendarmeria de la brigada de Negrapelissa tenien la mosca darrere de l’orella feia setmanes i treballaven amb la hipòtesi que la dona es traslladava regularment al Principat amb el seu cotxe i al Pas de la Casa adquiria el tabac i l’alcohol que després venia a la botiga clandestina que havia obert al seu domicili als veïns de la zona que coneixien el negoci que regentava.

Els gendarmes van muntar un dispositiu de vigilància de la sospitosa, d’una quarantena d’anys, coincidint amb un dels viatges que va fer al Principat per adquirir productes per a la seva botiga a casa. El dispositiu de seguiment va funcionar i els agents van aturar la dona a la tornada del Pas de la Casa i van trobar dins del seu vehicle tabac i alcohol que havien estat adquirits al Principat i que tenien com a objectiu nodrir de productes el rebost del seu domicili per després vendre’ls als clients.

ESCORCOLL DE LA CASA

La troballa del material dins del cotxe i la detenció de la dona van permetre als gendarmes obtenir una ordre per escorcollar el domicili. A l’interior hi van trobar 27 cartrons de cigarretes, dos quilograms de tabac de cargolar, així com 22 ampolles d’alcohol (vodka, whisky i pastís).

Ja davant del jutge la dona no va poder negar els fets i va reconèixer que feia aquest comerç de contraban des del maig. Va rebre una condemna de sis mesos de presó condicional.

tracking