9 dels 13 hospitalitzats no estan vacunats

Salut ha confirmat que a l'UCI ha arribat el primer pacient infectat amb òmicron

Hospital Nostra Senyora de MeritxellFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La situació epidemiològica continua amb el descens notable de les últimes setmanes amb 209 nous contagis registrats durant el cap de setmana, concretament 90 corresponen a divendres, 68 a dissabte i 51 a diumenge, el que suposa un total de contagiats per la infecció des de l'esclat de la pandèmia de 36.808 persones. Per altra banda, el nombre de persones amb la malaltia activa s'ha situat per sota dels 2.000. Concretament, 1.460 segons les dades que ha reportat aquesta tarda el ministre de Salut, Joan MartínezBenazet, que s'ha mostrat optimista per l'evolució de la pandèmia i ha afirmat que "el nombre de casos va disminuint i la situació sanitària és esperançadora". D'altra banda, el ministre ha parlat de les dades registrades a principis d'aquest any i ha afirmat que "aquest gener hi ha hagut molts més casos que en tot l'any 2020, però tot i les altes xifres no té res a veure amb altres moments de la pandèmia". El total de persones recuperades de la infecció ascendeix a 35.201, amb 978 altes des de divendres i la taxa de reproducció del virus és actualment de les més baixes de tota la pandèmia a 0,54.

Tot i que l'impacte sanitari va a la baixa, la pressió hospitalària augmenta amb 17 persones ingressades, tres més que divendres quan n'hi havia 14. A la planta covid de l'hospital Nostra Senyora de Meritxell hi ha 13 persones ingressades, nou de les quals no estan vacunades, segons ha especificat el ministre. A la unitat de cures intensives s'atén a una persona més des de divendres, és a dir un total de quatre. Tres d'aquests pacients sota ventilació mecànica.Benazetha confirmat que a l'UCI ha arribat el primer pacient infectat amb òmicron. Tot i això, el ministre ha dit que "no estem preocupats com amb lavariant delta, els quadres clínics no són tan greu".

El nombre de classes afectades per la detecció de casos es redueix a 64, amb 63 aules en vigilància passiva i una amb part dels alumnes confinats a casa. Pel que fa a la vacunació, el ministre ha informat que un total de 113 menors de dotze anys han estat inscrits a la plataforma i que divendres va iniciar-se la vacunació amb l'administració del vaccí a 21 infants.Benazetha indicat que en total s'han administrat 154.360 vacunes, de les quals 57.850 corresponen a les primeres dosis, 57.077 a segones i 39.433 tercera, el que suposa que un 82,74% de la població vacunable ja ha rebut la pauta completa. En aquest sentit, el titular de la cartera de Salut ha afirmat que "hi ha menys adhesió a la vacuna" però que amb la situació de la variant actual "és normal, no estic preocupat, tot i que els no vacunats són els majoritaris a l'hospital. Ningú no vacunat no està exempt, però que els infants menors no es vacunin no em preocupa massa".

tracking