INICIATIVA FORMATIVA

La Setmana del bon ús d'internet comptarà amb 1.610 alumnes

La iniciativa organitzada per Andorra Telecom, que s'inicia demà, oferirà també amb dues sessions online per a famílies.

Andorra Telecom defensa mantenir el monopoli en l'acord amb la UEANDORRA TELECOM

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La primer edicióde la Setmana del Bon ús d'Internet s'iniciarà demà sota el títol InternetObsession. La iniciativa té com a objectiu formar i informarperquèInternet sigui un lloc d'oportunitats per a infants i joves, en el que puguin crear, participar i compartir de forma lliure i positiva.

Un total d'11 centres educatius s'han adherit a aquesta primera edició, que amb motiu del Dia Internacional d'Internet Segura el 8 de febrer, organitza AndorraTelecomjuntament amb la col·laboració del Ministeri d'Educació iEnsenyament Superiori de l'Associació de consumidors audiovisuals de Catalunya.

Així, un 45% dels alumnes del país que estan cursant 5è i 6è d'educació primària es connectaran a les sessions sobre els bons usos de les pantalles, dissenyades per a la seva franja d'edat.Amb relació alsalumnes de segona ensenyança, un 21% del total de l'alumnat participarà les sessions que abordaran elsexting, la hipersexualització i altres pràctiques de risc, lestecnoaddiccionsi (ab)úsdels videojocs i que han estat dissenyades especialment per a la seva edat. Finalment, el 15% d'alumnes de batxillerat, Formació professional i del programa Fent camí, participaran en les sessionssobre quèsignifica l'empremta digital, i allò que pot representar per al seu futur.

Des d'AndorraTelecom,InésMartí, responsable de laRSEde la companyia valora molt satisfactòriament aquestes xifres departicipació, ja que"representen un percentatge elevat d'alumnes, tot i que el que considerem realment important és, d'una banda,encetar aquesta iniciativa i de l'altra, que els continguts de les deu sessions i dels tallers que es treballaran posteriorment a l'aula, així com el de les sessions a les famílies i a docents, aportin eines i informació que siguin profitoses per a tothom, ens convidin acontinuar reflexionantal voltant de les amenaces i avantatges d'Internet i en el concepte de benestar digital que com a societat hem de ser capaços d'assolir".

Per altra banda, AndorraTelecomconvida a totes aquelles persones interessadesenaprofundir en aquestes temàtiques, a inscriure's a les sessions a través del web d'AndorraTelecom,www.andorratelecom.com

La primera de les sessions es desenvoluparà el dia 8 a les19h, i amb el títol "Com acompanyar els fills i filles dels 3 als 10 anys en la seva vida digital"secentraràaexplicar com afecten les pantalles en el desenvolupament del cervell dels menors i tractarà també el concepte de "xumet emocional", els seus riscos i com aconseguir un ús responsable de les pantalles en l'entorn familiar.

La segonasessió tindràlloc el dia 10 a les19h, i sota el títol "Com acompanyar els fills i filles dels 10 als 18 anys en la seva vida digital" tractarà el fet de com les pantalles afecten en el desenvolupament del cervell dels infants i joves i s'abordaran altres temàtiques: com evitar les addiccions sense substància(lestecnoaddiccions(ja reconegudes com a malaltia), com detectar riscos, quins tipus de continguts estan consumint els menors a les xarxes socials i videojocs i com prevenir l'ús inadequat.

tracking