REPORTATGE

“M'han linxat per tenir un Ferrari”

El propietari i conductor del luxós vehicle que ha protagonitzat un vídeo polèmic diu que hi ha molta enveja però reconeix que s’ha equivocat.

El protagonista del vídeo polèmic, Xavier Caballol.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ha estat un dels protagonistes de la setmana pel vídeo amb un Ferrari fent cabrioles per carreteres secundàries. S’autodefineix com un apassionat del motor en un país on “el motor sempre ha estat molt valorat”. Tenint en compte les conseqüències, però, reconeix al Diari que se’n penedeix, no tant pel vídeo sinó per les conseqüències que ha comportat, que “donen una imatge de mi que no em correspon”.

És Xavier Caballol, empresari, propietari del Ferrari 488 Spider del qual se sent orgullós i l’exhibeix al seu compte d’Instagram i de TikTok (@xavi.caballol, @alba.eight). El Lamborghini ja no el té, era un vídeo antic. La policia li proposa una sanció de 800 euros i dos mesos de retirada del carnet de conduir, i està estudiant amb la seva advocada si val la pena fer al·legacions. Reconeix que va ser un error publicar aquest vídeo, encara que assegura que no anava a gran velocitat i que gaudeix de la seva passió amb el cotxe, “amb derrapatges que no posen en perill ningú, ni tampoc amb excés de velocitat; possiblement crea més perill qui no posa l’intermitent en una rotonda”, apunta. El que més greu li sap són les reaccions i els comentaris, alhora que es considera víctima d’un mitjà de comunicació per “rivalitat empresarial”.

I és que el vídeo ha estat en boca de molts ciutadans. “Hi ha qui m’odia i altres em donen suport, crec que hi ha molt d’odi i molta enveja en aquest país, i crec que la reacció no hauria estat la mateixa si hagués conduït un cotxe de gamma baixa, però un Ferrari sempre crida l’atenció”, adverteix.

Capítol a banda són aquestes reaccions. “Se’m van escapar de les mans les respostes a Twitter fins que vaig adonar-me que m’havia d’aturar.” Demana disculpes a la comunitat portuguesa per una piulada en resposta a un polític d’origen lusità, i diu que es va equivocar per actuar “en calent; tinc amics portuguesos i no vull saber res de política, ni d’esquerra ni de dreta, però amb tanta pressió a sobre vaig escriure sense rumiar-ho i vull deixar clar que me’n penedeixo”.

També entén que hi hagi persones a qui no els agradin els seus vídeos, “els meus amics em van animar a penjar-los a la xarxa, però això s’ha acabat”. “Ho vaig fer sense la intenció de molestar ningú, no vaig a gran velocitat, però veure un Ferrari és aparatós, genera enveja i molta gent s’apunta a la crítica.”

No se sent bé. “La gent m’està linxant, quan es veu algú feliç no agrada i jo pagaré el que toqui”, sosté. Remarca que aquests dies ell i la seva parella han rebut tota mena d’insults i d’amenaces “carregades d’odi”.

L'empresari i propietari del Ferrari vermell.

tracking