Les vacunes per a infants de 5 a 11 anys arriben demà

Salut amplia a cinc mesos la data per administrar la tercera dosi als adults infectats des del 5 de gener

Xeringues per inocular les vacunes.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Espanya envia demà a Andorra les vacunes de la covid per a infants de 5 a 11 anys i el ministeri citarà als menors que s'inscriguin en la plataforma de vacunació amb un sms perquè rebin el vaccí a la plaça de braus. El titular de Salut ha recalcat que la dosi s'oferirà a les famílies perquè decideixen amb el consell dels pediatres de confiança si volen que se l'administren als fills i ha incidit que la situació ha canviat perquè la variant òmicron no és la delta que podia comportar miocarditis o la síndrome inflamatòria multisistèmica però tot i així "la prevalença d'aquestes malalties és més que la vacuna". I ha afegit que per als menors amb risc d'infecció més elevat "aconsellem que es vacunin".

El vaccí es posarà en dues punxades amb 21 dies de diferència i els menors d'aquesta franja que han passat la infecció de coronavirus s'han d'esperar 2 mesos i rebran una dosi única, tot i que el ministre ha indicat que no hi ha cap problema si en reben les dues. I ha emfatitzat que no cal guardar cap interval temporal entre la vacuna de la covid i les que rebin pel calendari de vacunació ni la de la grip "i fins i tot poden ser el mateix dia".

Les citacions les farà el ministeri per administrar els fàrmacs entre les 15 i les 20 hores i els menors sempre han d'anar acompanyats d'un progenitor o persona autoritzada.

El Govern ha modificat el pla de vacunació per als adults que han patit la infecció a partir del 5 de gener. Aquesta és la data que es considera de contagis generalitzats amb òmicron i els tres mesos que s'havien fixat per posar-se la tercera dosi s'amplien ara a cinc mesos. Els ciutadans que vulguin rebre-la seran convocats a l'hospital on queda instal·lat el punt de vacunació després de finalitzar la campaya massiva per a població adulta el passat 20 de gener.

Quarta dosi

Martínez Benazet ha anunciat a més que la quarta dosi només s'inocularà a persones afectades per procesos d'immunosupresió quan passin cinc mesos de la tercera punxada. I ha precisat que aquests pacients són els que estan patint els efectes d'òmicron ja que ara hi ha dos ingressats a l'hospital amb aquest perfil que són persones que han rebut un trasplantament.

tracking