Les farmàcies vendran tests d'antígens a 2,3 euros i a 8 euros si és amb certificat

Les proves a menors de 16 anys que es facin a casa tindran validesa oficial com a cas positiu

Un test d'antígens negatiu realitzat en una escola.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El consell de ministres ha aprovat avui els convenis perquè les farmàcies que vulguin de manera voluntària ser punt de distribució dels tests ràpids d'antígens (TRA) que ha adquirit el Govern i els hauran de vendre a 2,3 euros. Les proves que realitzin els farmacèutics o els empleats de l'establiments autoritzats es cobraran a 8 euros, ja que el ministre de Salut ha recordat que queden registrats en la història clínica del pacient i tenen un cost per a la farmàcia perquè s'ha de fer servir equip de protecció i disposar de les instal·lacions adequades.

Joan Martínez Benazet ha assenyalat que el Govern ha comprat els tests a 1,85 euros i les farmàcies que vulguin participar en la distribució de les proves a residents i transfronterers tenen el preu limitat a 2,3 euros, mentre que per a la resta de clients no hi ha màxim de tarifa. Cada resident al país o ciutadà amb autorització de treball pot comprar 7 tests per setmana.

L'ús dels tests s'ha modificat avui també respecte a la validesa que tenen els que es fan a domicili. El titular de Salut ha anunciat que quan es facin a menors de 16 anys es registraran com a positiu si es porten a la farmàcia que certificarà el resultat sense necessitat de tornar a repertir la prova ni a l'establiment ni a un stoplab.

tracking