Temps

Prealerta per vents de fins a 140 quilòmetres per hora

Es preveu que aquest episodi persisteixi fins demà al migdia de dimarts a la zona nord del país

L'avís taronja afecta tot el PrincipatFont Meteorologia

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Protecció Civil ha activat una prealerta a causa de l'avís taronja emès pel servei de Meteorologia per vent forts a partir del migdia, que poden arribar durant la nit a 100 quilòmetres per hora als fons de vall més estrets i passar dels 140 quilòmetres per hora als cims de les muntanyes.

Es preveu que aquest episodi de vent intens persisteixi fins demà al migdia de dimarts a la zona nord del país. Posteriorment, el vent de component nord i nord-est continuarà bufant amb una intensitat de 60 km/h als fons de vall i 80 km/h als cims fins dimecres al matí.

La previsió indica que l'increment de la velocitat del vent portarà núvols a partir de la tarda que poden deixar nevades febles al nord d'Andorra, segons ha publicat Meteorologia.

Així, es recomana a la població que segueixi les indicacions de Protecció Civil, evitant les activitats a l'exterior en zones de muntanya i extremant la precaució al volant. També aconsellen retirar objectes dels balcons i terrasses que puguin caure, que es tanquin i assegurin portes, finestres i tendals.

tracking