CIBERSEGURETAT

La policia investiga els atacs a Andorra Telecom

El ministre Jover ha afirmat que si és necessari es contactarà amb organismes internacionals competents per obtenir respostes

Andorra Telecom.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La policia investiga l'origen dels atacs a AndorraTelecomdesprés que la parapúblicahagiinterposatuna denúncia arran de les ofensives hackers viscudes aquest cap de setmana anterior "si cal s'aixecaran els organismes internacionals competents per poder tenir respostes amb la complexitat que té aquest tipus d'atac i veure exactament quin ha estat l'origen", així ho ha informat el ministre de Finances iPortaveu, Eric Jover, a la roda de premsa posterior al consell de ministres d'aquest dimecres. Jover ha afirmat que hi ha un "acordunànime" entre l'executiu i la companyia envers la transformació digital, ja que, segons ha dit "existeix el posicionament clarqueés un dels eixos estratègics del país". En aquest sentit, el ministre ha defensat que és indispensable tenir "la fortalesanecessàriaper poder mitigar aquest tipus d'atac i aconseguir que tinguin el menor impacte possible pels ciutadans del país".

El portaveu de l'executiu ha volgut destacar que hi ha una gran dificultat darrera, ja que han estat atacs d'una gran magnitud i que per això "és moltcomplextrobar-hi solucions". Tanmateix, Jover ha posat en relleu que el país ja ha viscut aquestes situacions altres vegades "no és el primer atac extern de hackers que tenim a la xarxa del nostre país i el que hem de fer és anar seguint el ritme. Si aquests atacs s'intensifiquen i agafen més dimensió nosaltres també hem de fer el possible des d'AndorraTelecomo des de les competències de ciberseguretat que té elmateixGovern d'Andorra per poder lluitar de la manera més efectiva possible contra ells".

tracking