Finances

Govern amplia el termini per presentar les declaracions de l'IGI sense recàrrec

Els problemes en la plataforma de Tributs han impedit fer els tràmits els últims dies

El ministre Jover durant la roda de premsa posterior al consell de ministresSFGA/CEsteve

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre de Finances, Eric Jover, ha anunciat aquesta tarda que la declaració de l'Impost General Indirecte (IGI) i de l'Impost sobre la renda als no residents fiscals (IRNR) es podrà fer fins al 4 de febrer sense recàrrec pels problemes de la plataforma de Tributs. Jover ha explicat que hi ha hagut "una incidència que ha fet gairebé impossible presentar les declaracions" ahir i avui al matí que ja s'ha solucionat però que els problemes s'han produït en "un moment crític" i per això es donen més facilitats als obligats tributaris que s'han vist perjudicats per no poder fer els tràmits abans que finalitzi el període voluntari de la presentació de dades.

Eric Jover ha remarcat que el Govern no pot modificar els terminis de presentació voluntària de la declaració de l'IGI i l'IRNR perquè està fixat per llei fins al 31 de gener però el que farà és aplicar mesures "per acompanyar els empresaris" que es concreten en no aplicar recàrrecs i en permetre pagar per domiciliació bancària. Aquesta modalitat acaba a final de mes i llavors s'hauria de fer per transferència però el Govern mantindrà la domiciliació fins al 4 de febrer. I ha afegit que la plataforma ha tornat a funcionar a partir del migdia i en cap moment ha deixat de funcionar del tot perquè hi ha persones que han pogut completar els tràmits "però entenem que la majoria d'usuaris s'han trobat amb problemes" totalment aliens als obligats tributaris.

El titular de Finances ha afirmat que els problemes de la plataforma són de funcionament tècnic i no tenen res a veure amb cap atac de tercers ni tenen vinculació amb els que ha patit Andorra Telecom el cap de setmana i dilluns. Jover ha indicat que encara no té l'informe sobre les causes del mal funcionament de la plataforma que ha provocat la caiguda "i mirarem que s'ha de fer perquè no es torni a produir" perquè ha incidit que la plataforma de Tributs és molt important per al Govern.

tracking